Behandlingar

Balanserande kroppsbehandlingar såsom akupressur i Tvååker, Varberg

Kroppsbehandlingar mellan Varberg & Falkenberg

Vi har ett stort urval av behandlingar med Läkning – Kraft – Inspiration som grundtema. Prova gärna en läkande behandling, eller varför inte en behandling som ger kraft? Även en sådan färskvara som inspiration kan tillgodoses.

Vissa behandlingar kan med fördel kombineras med en konferens

Akupressur

Akupressur – Akupunktur utan nålar

Enligt den traditionella kinesiska medicinen har vi energibanor, meridianer, där vår livsenergi strömmar.

Vi kan påverka flödet av energi genom att trycka med fingrarna på speciella punkter på kroppen. Då kan vi lösa upp blockeringar i flödet och sänka eller höja energin i de olika meridianerna. Man hjälper kroppen att läka sig själv. Klienten ligger på en brits med kläderna på under behandlingen.

Man trycker med fingrarna på s.k. akupunkter för att lösa upp blockeringar i energibanan, vilket i sin tur stimulerar läkning. Balanserar både fysiska och psykiska spänningar och är en avslappnande och skön behandling.

ca 60 min – 550:- Kombinerat med öronakupunktur 600:-/tillfälle.

Aqua Detox

Fotbad som stimulerar utrensning och cirkulation. Bra och snabbt sätt att reducera gifter i kroppen. Blir kroppen av med gifter kan den lättare läka sig själv.

Man sitter i ett fotbad med saltvatten och en svag elektrisk spänning som gör att vattnet blir joniserat. Vi rekomenderar att man gör minst 6-8 behandlingar.

Behandlingstid ca 30 min – Pris: 450 kr/tillfälle eller 10-kort 3.000:-

Hawaiiansk Massage

Kallas även för Lomi Lomi vilket betyder “den kärleksfulla beröringen mellan hjärta, hand och själ” .

Det är en mjuk, rytmisk och intensiv massage där “det hela jaget” är i fokus. Massagen frigör energiflödet i kroppen, löser upp stress och spänningar, återställer balans och harmoni till kroppen men även själ och sinne. Det är en otrolig smärtlindring som är psykiskt och fysikiskt utrensande, stresslindrande och framförallt avslappnande.

Det är en helkroppsmassage med långa, gungande och rytmiska rörelser som går på djupet av muskulaturen och framkallar en otrolig känsla av helhet. Rörelsemönstret påminner om mjuka vågor, som känns som ett energiflöde genom hela kroppen.

Med enkla redskap av olika rytmiska grepp kan massören få kroppen av slappna av och fyllas med ny energi som i sin tur kan läka kroppen. Lomi Lomi är otroligt utrensande men på ett mjukt och kärleksfullt sätt.

Massagen:

 • löser upp stress och spänningar
 • öppnar energi- blockeringar i meridianernas kanaler
 • frigör energiflödet i kroppen
 • stimulerar immunförsvaret
 • ger en fysisk och psykisk utrensning
 • ger en mycket djup avslappning och stresslindring
 • stimulerar lymfbanorna så att slaggprodukter frigörs och kan avlägsnas ur kroppen.
 • återställer balans & harmoni till kropp, själ & sinne.
 • Ca 70 min – 650:-

Hot Stone Massage

Helkroppsmassage med varma stenar.

Varma lavastenar placeras ut på speciella energicentra på kroppen medan man får oljemassage med varma stenar på resten av kroppen.

Värmen kombinerat med massagen gör att musklerna slappnar av och energi tillförs kroppen.

ca 70 min. – 650:-/ tillfälle.

Hälsobänken

Hälsobänken som vi har gjort för lite reklam för.

Denna står till Ditt förfogande för fritt användande. Ryggbänken som den även kallas kommer från Nordisk Rygghälsa www.rygghalsa.se som bland annat skriver så här på sin hemsida.

Mastercare – Svenska Hälsobänken är effektiv vid behandling av besvär från rörelseapparaten. Nordisk Rygghälsa AB samarbetar med företagsläkare, rehab.läkare sjukgymnaster och naprapater.

Tillsammans genomför vi studier och projekt för att kontinuerligt utveckla metoden och produkten. De studier som genomförts t o m idag och den beprövade erfarenhet vi har,10 år, visar att man med gott resultat kan behandla följande områden.

Användningsområden:

 • Ländryggsbesvär
 • Diskbråck
 • Bröstryggsbesvär
 • Ont i ryggen, allmän trötthetskänsla i ryggen
 • Ryggskott
 • Besvär och värk från nacke
 • Besvär och värk från axlar
 • Knäledsartros
 • Höftledsartros
 • Bechterew, ej vid skov
 • Scolios
 • Whip-lash, viss typ, ej neurologisk skada.

Infraröd Massagesäng

Hur fungerar massagesängen?
Den ger en skön kraftfull massage som är mycket avslappnande.

Sängen består av en plan bädd med inbyggda jadekulor som vid användning masserar långsamt upp och ned längs med benen, ryggraden och nacken samtidigt som värme alstras och infraröda långa strålar bildas. Dessa infraröda strålar (IR) stödjer kroppens egna självläkande processer bl.a. genom att öka blodomloppet och rensa kroppen från belastande ämnen och gifter.

I kombination med den värmande massagen påverkas reflexzoner och bioaktiva punkter samt sträcks kotorna på ett skonsamt sätt. Sängen blir en mångfunktionell behandling för hela dig. Det finns olika program att ställa in. En vanlig behandling tar 45 minuter.

Pris: 200:-/massage 40 minuter
10-kort 1.750:-

 

Infraröd Värmebehandling

Vår egen Sensei PRO II, denna modellen är baserad på den absolut bästa japanska tekniken inom området infraröd värmebehandling.

Det fantastiska med Resonans är att det infraröda ljusets våglängder stödjer kroppens egna självläkande processer genom att bl a öka blodomloppet och rensa kroppen från belastande toxiner. Detta gör att den ur hälsosynpunkt är effektiv för väldigt många åkommor och sjukdomsorsaker.

Den påstås vara bra för så mycket, vilket gör mig lite skeptisk, får vi ibland höra. Det påståendet har vi förståelse för samtidigt som vi hävdar att den är bra för mycket, vilket beror på att det infraröda ljuset stödjer/ökar kroppens egna helande resurser.

Några konkreta exempel på vad långvågigt infrarött ljus ger:
Allt fler läkare och terapeuter ser idag på potentialen i infraröd VÄRMEterapi. Det långvågiga infraröda ljus som RESONANS avger, ger koncentrerad värmeenergi som liknar solens. Kroppsvävnaden värms snabbt upp, vilket stimulerar kroppens läkningsprocesser.

Exempel på vad långvågigt infrarött ljus ger:

 • Förbättrad mikrocirkulation genom att kapillärerna vidgas.
 • Minskar muskelkramper när muskelfibrer värms upp.
 • Avlägsnar toxiner.
 • Minskar svullnad och inflammation genom förbättrat lymfflöde.
 • Förbättrad sårläkning genom inverkan på både nervändar och perifera nerver.

På cellnivå har forskare observerat att det infraröda ljuset som RESONANS sänder ut:

 • Stimulerar enzymaktivitet. 
 • Främjar vidhäftning och osmos av vattenmolekyler över cellmembranen. 
 • Kalciumjoner dras till cellmembranen. 

Långvågigt infrarött ljus från solen är det område av ljusspektrat som ser till att frukter mognar. Det här minskar försurningen. Testa gärna själv genom att lägga en citronhalva i solen i en eller två dagar eller på en infraröd platta i ungefär en timme. Den halva som utsatts för infrarött ljus blir mycket sötare än den andra halvan. 

Källa: Far-Infrared, Technologies that Harness the Sun, Valerie Free, 2001.

Pris: 200:-/behandlingsstillfälle. Maximal tid 1 timma.

Kristalljusbehandling

Vi har nu en kristallljusmaskin från Casa de Dom Inácio i Brasilien.

En behandling som balanserar dina energichakran vilket gör att din kropp blir balanserad och kan läka.

Behandlingen är direkt kopplad till de andliga läkare som arbetar på Casan och den helande energi de arbetar med.

Upphängda ovanför dig finns sju rena kvartskristaller som det kommer färgat ljus igenom. Kristallerna är riktade mot dina energicentra eller chakror och ger en djupgående helande effekt.

Behandlingen tar 20-40 minuter. Pris: 200:-

 

Nada Behandling

Behandling av 5 specifika öronakupunkturpunkter som stimulerar till avslappning och utrensning. Bra att behandla när man vill komma ur beroende av olika slag, för att minska sug eller bara som avslappning. Har visat sig också ha effekt på posttraumatisk stress och lätt depression.

Behandlingen då man får nålar, magnet eller fröplåster på de olika punkterna i öronen och sitter därefter bara och slappnar av en stund.

Det är en lugnande och utrensande behandling som är ett utmärkt komplement vid avvänjning av alla sorters beroende, t.ex. sockerbe-roende, tobak, alkohol och andra droger.
Behandling – ca 30 min – 300 kr/tillfälle.

Nada-behandling i grupp
Gruppen träffas en gång i veckan då var och en får plåster på punkter i ett öra, som ska sitta till nästa vecka. Man får också lära sig ett egenvårds-program som man kan hjälpa sig själv med hemma.
6 tillfällen.

Klimakteriebehandling i grupp
Det har visat sig vara effektivt att behandla  klimakteriebesvär med öron-akupressur kombinerat med ett egenvårdsprogram med olika punkter på kroppen. Vi sätter akupressurplåster på speciella punkter i öronen och gör tillsammans egenvårdsövningarna.
6 tillfällen. 60 – 90 min.

Vibrationsträning

Träning med vibrationer är ingen nyhet utan användes redan på 60-talet av ryska astronauter på grund av tyngdlösheten i rymden. Man har i rymden inte möjlighet att lyfta vikter och behövde en träningsteknik eftersom skelett och muskler annars inte kan stimuleras.

Tekniken blev känd bland idrottsutövare när den östtyske professorn W. Biermann testade tekniken på atleter. På 70-talet användes vibrationsträning flitigt bland östtyska idrottsutövare och på 80-talet publicerades den första vetenskapliga artikeln om vibrationsträning av en professor från Israel.

Vem kan träna vibrationsträning?
Alla kan i princip träna vibrationsträning och det är allt ifrån rehab till elitidrottare som tränar med vibrationer.

Så fungerar träningen:

Som man hör från namnet så innebär vibrationsträning att kroppen utsätts för vibrationer som ger upphov till kontraktioner i musklerna. Vibrationsträningen kan variera från isolerande vibrationer till helkroppsvibrationer genom att stå på en vibrationsplatta. Den stretchande reflexen i musklerna skapas genom att plattan vibrerar upp- och ner, i sid-leds och fram- och tillbaka.

Effektiv styrketräning där du får med alla muskler som normalt inte får vara med när man tränar. 10-kort 750:- Introduktion ingår.

Öronakupunktur

I öronen finns punkter för hela kroppen. Punkterna stimuleras med en punktletare och magnetplåster och/eller nålar.

Vi kombinerar ofta öron-akupressur/akupunktur och akupressur på kroppen.

ca. 30 min. 300:-  Kombinerat med kroppsakupressur 60 min. 600:-

Öronljusbehandling

Som via en skorsten dras bland annat öronvax ut ur örat och örongången blir “masserad”. En lättnadskänsla uppstår. Denna metod användes tidigt av Hopi-indianerna i Amerika men även från Asien finns det indikationer som tyder på att man använt öronljus där.

 • lindrar och ger avslappning vid huvudvärk och migrän
 • rengör hörselgångarna
 • tar bort vaxproppar
 • används vid varaktiga öroninflammationer
 • lindrar hörselnedsättning på grund av sin renanade effekt
 • låser upp när det “slagit lock” för öronen
 • har visat sig hjälpa vid tinnitusbesvär och öronsus
 • ca 30 min – 300:-/tíllfälle.
Ring till oss
Skriv till oss
Besök oss

Enebacken
Nackhälle 22

432 77 Tvååker

Vägbeskrivning Google Maps

Vår vägbeskrivning

Call Now Button